Isnin, 4 November 2013

LAWA IKAN KELANTAN

MAKANAN YANG MENJADI KESUKAAN KAMI SEKELUARGA....
sejak kecil hingga dapat menantu, semestinya hanya ayah yang akan menyajikan resepi ini untuk kami sekeluarga..We love u dad :)




RESEPI:

Ikan Tamban 4-5 ekor ~ x payah buang perut, belah dua/slice...potong kecik-kecil (ingat ikan lain tidak sesuai, kerana isinya lembut, tidak manis dan tebal)

cili kering/ cili padi 4, 5 biji..tumbuk hancur..Kak B kurangkan kuantiti cili,sbb hubby x makan pedas
garam
kacang panjang~ hiris halus
daun kesum~hiris halus
limau kasturi~ 4 biji, perahkan ambil airnya

tumbuk cili+garam, masukkan ikan,,sebatikan 10 minit...campurkan daun kesum+kacang panjang...DONE

selamat mencuba


Tiada ulasan:

Catat Ulasan